Related Posts with Thumbnails

29 juni 2009

Svensk form & färg i Bryssel

När Sverige tar över ordförandeskapet i EU den 1 juli,  får vi även ansvaret för att smycka ministerrådets byggnad i Bryssel under ett halvår. Några av de samtida, svenska konstnärer och fotografer, som finns representerade i Bryssel under denna period är Karin Mamma Andersson,  Jessica Faiss, Lennart Mossberg, Edvard Koinberg (se nästa inlägg). Fler som finns på plats i Bryssel:

En hel rad av Hans Lifs målningar Frukt och ljus 

En av Harald Lyth finstämda oljemålningar (ej i bild)
Eva Langs vackra gipsskulptur La Linda

Passion i växtriket

Ett urval av den svenske fotografen Edvard Koinberg storslagna blomporträtt, fotograferat, inspirerad av Carl von Linnés egen blomsteralmanacka från 1757, ställs också ut i Bryssel detta halvår. Fotona påminner mig om 1600-talets nederländska stilleben. Fler bilder från hans fotoprojekt ser du på min blogg Form & Färg.



21 juni 2009

Kreativ, brittisk bildskapare

Fotograf Tim Walker har arbetat i fotolegenden Cecil Beatons fotoarkiv och som mästerfotografen, Richard Avedons assistent. Hans bilder är alltid intressanta, ofta romantiska och hemlighetsfulla, och med vackra, ibland osannolika scenografier. Han är lika mycket en historieberättare som bildskapare.  I samband med att hans fotobok Pictures publicerades förra året, ställdes hans bilder ut på National Portrait Gallery i London. Mer info på hans webbplats

12 juni 2009

Åter till verkligheten


Sommarutställning med klassiska svartvita fotografier ur Moderna Muséets samlingar.  Utställningen  Åter till verkligheten  pågår till den 20 september och visar fotografier av ett åttiotal, i huvudsak amerikanska och svenska, fotografer, bland andra Christer Strömholm. Vet inte om fotot av flickan ovan är med, men det är en av mina favoriter, som sitter uppe på min vägg. 

5 juni 2009

Picassos ateljé nära Aix öppet i sommar

Picassos slott Château de Vauvenargues nära Aix-en-Provence har nu öppnats för allmänheten. Kolla in hans ateljé: vem skulle inte vilja arbeta i ett rum som detta? (suck...)  På närbelägna Musée Granée i Aix-en-Provence visas i sommar en utställning med verk av Picasso och Cezanne. Utställningen pågår till den 27 september 2009. Mer information här.  

1 juni 2009

Livstycken


Gränser är intressanta. 
Att utforska. 
Att tänja. 
Att flytta. 

Vad är detta? Ett klädesplagg eller ett porträtt? Bestäm själv. 

Livstycke (ibland kallad Makulerat Liv) gjorde jag 2006, och består av en silkig topp, dekorerad med blommor, blad, metalltråd, foton m.m. 
Bilden från en utställning på Bohusläns Museum 2006

ShareThis